Книги

Подвигът на Мара Бунева

Мара Бунева и нейното време. Положението на българите във Вардарска Македония през 30-те години на XX век

На 13 януари 1928 г. в град Скопие при стария мост на река Вардар героичната българка Мара Бунева застреля сръбския злодей Велимир Прелич. Застреля джелатина Прелич, прочул се най-много със своите варварски жестокости и мъчения над мирното население по Вардарско. И то жестокости, извършени само над поробените българи, за да се сбъдне вековната мечта на сръбските поробители - българин да не остане в сръбския дял от Македония.

продължава>

 

НАЙ-ВАЖНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

ОТ САН СТЕФАНО ДО ПАРИЖ (1878-1947 г.)

ПРЕДГОВОР

Практиката да се издават международните договори съществува от столетия. Българският опит в тази дейност също е впечатляващ макар и не толкова назад във времето. Преди всичко трябва да се открои направеното от д-р Б. Кесяков, проф. Г. П. Генов и проф. Вл. Кутиков. Единствено най-пълно от тези издания на международните договори на България е корпусът от документи, съставен от д-р Кесяков, обхващащ времето от 1878 г. до 1925 г, като в приложенията му са включени султанския ферман за Българската екзархия (1870) и Санстефанския мирен договор (1878).

продължава>

 

"Войната се връща"

от Анри Поззи

„Аз видях следното:

В Битоля на сто метра от участъка, в една от най-слабо оживените улици в града, ужасни викове, истински вой се разнасяше от отворените прозорци на едно първоначално училище. Двама учители с ритници, с линията биеха шест момчета, привързани за чиновете им: „Мръсен българин! Македонска свиня! Аз ще те науча сръбски!...

продължава>

 

Рушители на съвременна България

ЗАЩО ИЗДАВАМЕ ТАЗИ КНИЖКА

През цялата си хилядолетна история майка България постоянно е била обект на коварни заговори и варварски нападения от нашите съседи и техните съюзници. За голямо съжаление, на тях много често са помагали някои наши национални предатели, които са рушали целостта и стабилността на България отвътре.

продължава>

 

Рушители на съвременна България - 2

Новата книга "Рушители на съвременна България - 2" е вече онлайн

Уважаеми читатели,

Книжка № 1 от поредицата “Рушители на съвременна България” предизвика изключително голям интерес не само в България, а и в българските общности по целия свят. Повечето читатели споделиха, че са били изключително впечатлени от следното:

1. Че в книжката са посочени много факти от нашия политически живот и от нашата история, които досега са били малко известни, често замазвани, срамежливо премълчавани и нагло фалшифицирани.

2. Че всичко, казано в книжката, е 100% истина. И то нашата, българската истина, казано по нашему: “Право, куме, в черните очи”.

продължава>