Гръм по парламента

Добре дошли
във времето проклето,
когато криза
стяга ни сърцето,
добре дошли
грижи да забравим
и ядовете наши
навънка да оставим!!!

продължава>

 

МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ ОТ ЖИВОТА НА ЛАЗАР КОЛИШЕВСКИ

Двама са българите, които се добират до върховете на политическата и държавна власт на СФРЮ. И двамата са Лазаровци. Единият е Лазар Мойсов, родом от Тиквешията, а другият е Лазар Колишевски от Свети Никола. И двамата са висши партийни функционери в Титовата Югославия и правят главоломна партийна и държавна кариера, отказвайки се от българския си корен. Основните факти от живота и на двамата, и като българи и като македонци-югославяни са известни, тъй като след тях остават редица факти и документи, които са свидетелства по пътя на истината.

продължава>

 

Драги Каров: Македонизмът убива българщината в Македония

Драги Каров е роден през 1956 г. в Св. Николе, живее във Велес. Дядо му е български опълченец, награждаван от цар Борис Трети с орден за храброст. Женен, баща на две дъщери студентки в България.

 

- Г-н Каров, вие поставихте паметник на Тодор Александров в гр. Велес. Какво се случи с него?

- На 2 март 2008 г. в двора на собствената ми къща поставих бюст на Тодор Александров. Властите в Македония прецениха, че съм извършил закононарушение и съдът постанови глоба от хиляда евро, която скоро ще трябва да плащам. Също така ми наложиха да преместя паметника, защото бил незаконно поставен. Разбира се, изпълних съдебното решение. Сега паметника се намира на терасата, от където се вижда по-хубаво, и от по-далече.

продължава>

 

Десет заповеди за жената от 1899 г.

Заповед № 1 Пази се от първото си скарване с мъжа си; но стане ли то, не трябва да отстъпваш, а настоявай докато принудиш мъжа си да признае, че ти имаш право; иначе мълчи!

Заповед № 2 Никога да не забравяш, че си се венчала за човек, а не за ангел. Затова не трябва да се чудиш на неговото несъвършенство и недостатъците му.

Заповед № 3 Никога недей досажда на мъжа си с искане на пари, а когато му искаш, гледай да не надмине количеството, което той би бил в състояние да ти даде!

продължава>

 

Очаквайте книгата

Очаквайте съвсем наскоро новата ни книга „Тайните на ВМРО – легенди и сензационни разкрития от нейните водачи”.

За първи път интервютата на водачите на ВМРО, събрани на едно място. Нови документи, факти и сензационни разкрития за отношенията между ВМРО и официалната държавна власт, нови разкрития за антибългарската дейност на някои български държавници.

Следват три писма на едни от най-известните дейци на организацията, включени в книгата.

Съставител: Цочо Билярски

 

продължава>