За Сърбия с „любов“

Този клип посвещаваме на всички в България на власт и в опозиция, които с безусловната си подкрепа за варварската неевропейска държава Сърбия очернят своето име, това на България и доказват, че не не са български политици.
Данаил Крапчев – в. „Зора“, 14 февруари 1930 г. Първата и главна причина, макар и невидима и подземна, но доста осезателна и за слепците, е кои да управляват в София и как да се управлява България. Тук е основата на нашите недоразумения със сърбите.Да бъде София под диктовката на Белград ли, като се управлява от сръбски васали, или българският народ да се управлява от българи...“
Иван Джурич, византолог – Белград: „За Сърбия България - това е съперникът, врагът, заплахата по принцип...“ сп. "Нувел Обсерватьор"- Париж, 24 февруари -2 март 1994 „г.
За Сърбия с „любов“

 

Д. Талев за сръбския терор над българите в Македония

На 8 април 1941 г. в софийския вестник „Зора“, където директор е българинът от македонския град Прилеп Данаил Крапчев излиза статия на неговия съгражданин големият български писател и класик на българската литература Димитър Талев.Тя е озаглавена „Наранена гордост“.В нея Д.Талев разказва зловещи случки от живота на българите в Македония, попаднали под робството на кралска Югославия от 1913 до 1941 г. Статията е актуална, защото сръбско-сърбоманското робство над македонските българи продължава и до днес.
Д. Талев за сръбския терор над българите в Македония

 

Д. Талев за българското Скопие

На 15 април 1941 г. във вестник „Зора“ българският писател от Прилеп Димитър Талев публикува статията си „Скопие“. В нея той много точно определя значението на града Скопие за България и нейната история.
Д.Талев за българското Скопие

 

Истината за земеделския режим 1920-1923г.

Клипът разкрива малко известните и още по-малко отразените в българските учебници тъмни моменти от управлението на правителството на БЗНС и на Александър Стамболийски от 1920 до 1923 г.
Истината за земеделския режим 1920-1923г.

 
Още статии...